Translate

2011. március 30., szerda

Kashmir a szabásminta gyárból

Íme két kép. Tegnap este rajzoltam őket. Mintha szavak lennének, mintha hangok lennének. Régóta kerestem őket és most előbújtak. Jöttek mert hívtam őket.
Lehetne még cifrázni a rajzokat, de most mégsem kellett... most ilyenek lettek. Vázlat varráshoz festéshez...A különleges hatás a képszerkesztő csodája... az eszköz amivel rajzolódtak, egy 3 éves által leharcolt filctoll és egy hagyományos golyóstoll... kellett egy kicsi tuning :o).

2011. március 29., kedd

A szabásminta gyáros

Ez vagyok én mostanában, szabásminta gyáros. Az elmúlt egy hónapban nem tudtam varrni, hol a gépem hibája, hol egy hosszúra nyúló betegség, hol pedig a szülinapi és az ovis előkészületek miatt.
A gondolataimat persze nem tudtam leállítani, igaz nem is törekedtem rá túlságosan :o). Lassan elkezdődik az utolsó hónapom a munkába való visszatérés előtt. Ez idő alatt szeretném megvalósítani az ötleteim nagy részét, aztán a többit is de azokat már munka és háztartás és gyermeknevelés mellett, lassacskán.

A bolt egyelőre nem valósul meg... anyagi és egyéb akadályoztatottság miatt. De nem adom fel! Addig varrok bizományba, amíg el nem jön az én időm!

Most van két megrendelésem, azokat teljesítem mielőbb, aztán a boltba kellene készíteni dolgokat... a vásárok is megkezdődnek lassan.

2011. március 11., péntek

Közvélemény kutatás

Az első témában máris állást foglalhattok! Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Már most jelzem, hogy nem ez lesz az egyetlen kérdésem amiben kíváncsi vagyok a közösség véleményére!

Dal a varráshoz...Szétfeszít a sok-sok ötlet a fejemben. S mégis úgy érzem kell még valami... Réka nemsokára oviba megy, nekem még 2 hónap szabadság általi haladékom van, mielőtt újra munkába állok a régi helyemen. Talán ez idő alatt sikerül összevarrnom annyit, hogy lecsendesedjek egy kicsit. Igazából volna egy boltocska amit kedvező áron kivehetnék és ott lehetne varrogatni és árulni is. Sárvár egyik legközpontibb helyén! A Szent László Templommal szemben egy kis udvarban. Nagy felújítást nem igényel, az ára kedvező... egyedül azonban nem tudom kifizetni, mert mi van ha nem lesz elegendő vásárlóm... Gondoltam a korábbi ötletemre is, hogy az ismerőseim portékáját is árulnám bizományosi szerződéssel és csak annyit kérnék, hogy az árakat úgy kalkuláljuk, hogy abból kijöjjön a bérlet és egy kis része a rezsinek. Ami egyébként elenyésző, mert nagyon világos az üzlet és télen is ki tudnánk fűteni egy gázpalackkal, vizet meg ritkán használnék...

Nagyon beleszerettem a helybe. Varrnám a falvédőket, zsepitartókat, konyhai fogókat, táskákat, zsenília munkákat, BABZSÁKPUFFOKAT, és még sorolhatnám.

Ha a mérleg azt mutatná, hogy nem adósodom el és néhány hónap alatt már normális fizetést adhatok magamnak, akkor belevágnék.

Mit szóltok?

2011. március 5., szombat

Szavazz a blogomra

blog


Izgalmas játék! Jelentkeztem és szavaztam is két kedves alkotó társamra! Tedd meg te is, kedved szerint!

Kézzel készült

Már régóta tervbe vettem, hogy készítek a kislányomnak sütiket... játszásiból... éltem a nagyszerű alkalommal és varrtam neki néhányat kézzel. Egyébként nem olyan nagyszerű ha az embernek a gépét javítják, de öröm az ürömben, hogy most legalább jutott időm igazi kézimunkázásra!
Van még egy mentás kocka, amit nem fejeztem be, ha elkészül azt is megmutatom.

Ha megtetszett írj bátran és készítek neked is ízlésednek megfelelőt.