Translate

2011. október 4., kedd

Konyhai edényfogók- méretek-árakLehet, hogy ez a baj? Hiányosak az információk a blogomban?

Akkor hát:

A tepsifogó mérete: 64cm hosszú és 20cm széles. A bebújós részen 19,5cm... elvileg férfi kéznek is megfelelő méret, de természetesen lehet ezt is korrigálni. Ára: 1200Ft

Manósapik: belül, ahol valójában az edény füléhez ér 6-6,5cm magas és 8cm széles. Ára: páronként 500Ft

4 megjegyzés:

 1. Szió!

  Elolvastam az utolsó két bejegyzésed, és utána a holnapi ebéd habarása közben azon tanakodtam, vajon tényleg az információhiány lenne a problémád forrása?

  Aztán felállítottam egy sajátos elméletet, ami az én szubjektív meskás-vásárló tapasztalatomra épül.

  Leírom, remélem nem bántalak meg vele...

  Először is azon gondolkoztam, mi fog meg engem azon meskások műveiben, akiktől már vásároltam, vagy rendszeres olvasója vagyok a kreatív blogjuknak. Mi a különbség hozzád képest?
  Az egységesség. Egyediek a műveik, persze, hogy egyediek, de mégis sokkal egységesebbek a termékeik, mint neked. Számomra is megdöbbentő a felismerés, de a sikerük egyik kulcsa (nálam) éppen az a kommerszség, ami az egyediség mögött húzódik. Tudom, melyik alkotónál mit lehet, mit érdemes venni, milyen esetben nézzek be hozzájuk, ha ezt vagy azt keresek, mert biztosan lesz választék. Ennél játékot, annál nyakláncot, amannál táskát. Nálad: mindig valami teljesen mást.
  Kiismerem a stílusokat, tudom, mit várhatok a következő darabtól. A termékek annyiban különböznek egymástól, hogy elmondhatom róluk: egyedi cuccom van. De közben egyrészt tökéletesen belesimulnak egy általános ízlésvilágba, és garantálják, hogy viselésükkor csak picit feltűnő lehetek, de nem kirívó. Másrészt tökéletesen belesimulnak az alkotótól megszokott vonalba. Nálad minden mű mást üzen. A karkötőd egy bohó-lázadó kamasz, a virágaid romantikusak és kifinomultak, az edényfogók takarosak és háziasak, csupa hétköznapi letisztultság, a kék tarisznyád egy indiános-hegyremászós másvilág...
  Végignézem őket, és nem tudom, mire számítsak a jövő héten, ami miatt vissza kell hozzád néznem, ha most nem is fogott meg a vásárlás szintjéig egyik darab sem. Átnézem a képeket, és az a mondat fut át az agyamon: ez az ember vagy keresi önmagát, vagy lázad. S ebből egy megérzés leszűri azt a (nem feltétlen helyes) következtetést, hogy "biztos kezdő, még nem tudja, mit akar". Abból pedig azt a következőt, hogy "ha most kezdi a szakmát, biztos sok hibát ejt még... jobb minőséget találhatok egy öregebb rókánál..."

  Félre ne érts, nem szeretnélek rávenni, hogy zabolázd meg az átlagosnál is szárnyalóbb fantáziád, és horgonyozz le egyetlen kikötőben. Te így vagy jó. De talán segíthetek azzal, hogy megpróbálok rávilágítani: ha az egyéniségek között is egyéniség vagy, a többiekkel szemben több idő kellhet, míg téged is "befogad a tömeg".
  Ja, és az új edényfogókat tedd ki meskára. Imádom őket - ők például az én stílusom :D

  VálaszTörlés
 2. Ja, és ez egy NAGYON SZUBJEKTÍV észrevétel... De hátha ráhibázom vele valamire...

  VálaszTörlés
 3. Szerintem van abban igazság amit Kriszti írt.Legalábbis én magamra nézve ezt tényleg így gondolom.Egyszer felvetettem a blogomon,hogy miért nem fogadtak be egy bizonyos helyre?!Vártam volna véleményeket a sok"öreg rókától"-sok nem jött.Akkor lényegében magamban erre jutottam.Nincs egységesség.DE!Ez baj?
  Nem lehetne,hogy pl azért nézünk be mindig Móni boltjába,mert ott tuti van valami érdekes egyedi dolog?!
  Azt hiszem még tényleg kell idő.
  De Móni!Ne add fel!Írj sokat ide,és mutogass szépeket nekünk!
  Puszi!

  VálaszTörlés
 4. A mindenit neki! Írtam egy csomót és elszállt az egész... biztos nem tudom még egyszer megfogalmazni!

  A lényeg: Kriszti, nem haragszom, hisz igazad van. A vevő is így láthatja. A szakmában nem, de a kézműves vonalban kezdő vagyok. Még nem találtam meg azt amivel igazán magam tudom kifejezni. Ehhez nekem az kellene, hogy csak a varrással foglalkozzak, amit most nem tehetek meg... bízom a jövőben. Az eddigi termékeim is mutatnak belőlem valamit, de valóban nem vagyok kiszámítható. Amit csinálok azt tökéletesre akarom, ez az ami megszokott lehet nálam és még az, hogy a természetesség és az újrahasznosítás híve vagyok. Nagyon szépeket írtál a munkáimról, örülnék ha más is így látná. Azt az egyet sajnálom, hogy a technikai részét csak laikusan tudja szemlélni a vásárló. Ezért mászom a falra a 7000Ft-os táskáktól, vagy a 2000Ft-os brosstól. Ugyanakkor azt is tudom, hogy csak ilyen árakkal lehet megélni a varrásból.
  Bizalmat szeretnék szerezni a munkámnak, mert én tudom, hogy valóban úgy dolgozom, hogy abban ne lehessen hibát találni. Ezért nem írok sokat a készítés mentéről. Régebben, leírtam mindent és jól ellopták az ötletem. Ellenkampányolni nem akarok. Csomó mindent feltölteni a meskára nem akarok, mert nem éri meg. Magam ellen dolgozom...
  De talán, talán most történik valami. Köszönöm, hogy elindítottad a beszélgetést és köszönöm a véleményed!!!!

  VálaszTörlés