Translate

2011. március 11., péntek

Dal a varráshoz...Szétfeszít a sok-sok ötlet a fejemben. S mégis úgy érzem kell még valami... Réka nemsokára oviba megy, nekem még 2 hónap szabadság általi haladékom van, mielőtt újra munkába állok a régi helyemen. Talán ez idő alatt sikerül összevarrnom annyit, hogy lecsendesedjek egy kicsit. Igazából volna egy boltocska amit kedvező áron kivehetnék és ott lehetne varrogatni és árulni is. Sárvár egyik legközpontibb helyén! A Szent László Templommal szemben egy kis udvarban. Nagy felújítást nem igényel, az ára kedvező... egyedül azonban nem tudom kifizetni, mert mi van ha nem lesz elegendő vásárlóm... Gondoltam a korábbi ötletemre is, hogy az ismerőseim portékáját is árulnám bizományosi szerződéssel és csak annyit kérnék, hogy az árakat úgy kalkuláljuk, hogy abból kijöjjön a bérlet és egy kis része a rezsinek. Ami egyébként elenyésző, mert nagyon világos az üzlet és télen is ki tudnánk fűteni egy gázpalackkal, vizet meg ritkán használnék...

Nagyon beleszerettem a helybe. Varrnám a falvédőket, zsepitartókat, konyhai fogókat, táskákat, zsenília munkákat, BABZSÁKPUFFOKAT, és még sorolhatnám.

Ha a mérleg azt mutatná, hogy nem adósodom el és néhány hónap alatt már normális fizetést adhatok magamnak, akkor belevágnék.

Mit szóltok?

8 megjegyzés:

 1. Annyira lelkes vagy, és ezt jó látni! :) Legszívesebben azt mondanám: hajrá! Valójában azt tanácsolom, gondoljátok át nagyon, mert nehéz, kemény munka, és rizikós. (Volt boltom, sok évig.)
  Drukkolok, hogy jól dönts! :)

  VálaszTörlés
 2. Szia Mónika!

  Bizony kemény fába vágnád a fejszédet és nagyon sok mindent számba kell venned a "mérleg" készítésekor.
  De ha ezt szereted csinálni és csak egy kicsi esélyt látsz arra, hogy menni fog, vágj bele!

  Igaz, van veszítenivalód és nem is akarlak felelőtlen tettekre buzdítani, de ha nem próbálod ki, lehet egy életen át bánni fogod.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem vágj bele! Lelkes vagy, kedved van hozzá, és igaz, hogy anyagi fellendülés nem biztos, hogy (hamar) jön, de szerintem adj magadnak egy évet, legalább. Ha híre megy a boltocskának, jönnek majd a vevők!

  VálaszTörlés
 4. Lelkes vagy, ez tagadhatatlan, és így ismeretlenül is azt érzem rajtad, hogy nagyon szeretnél a varrásból megélni. Olykor talán már "görcsösen" is. De, mi van, ha tényleg belebuksz? Akkor a mostani nagy lelkesedés helyén nagy csalódás lesz.
  Tudom, hogy nem egyszerű munka, háztartás, gyerek mellett még varrni is. De, a helyedben megfontolnám: Elkerül oviba a gyerek, sok a szülő, visszamész melózni, sok az ember, vagyis arra akarok kilyukadni, hogy nekik lehetne ajánlgatni a cuccaidat. Először így megnézni mekkora vevőkör jönne össze, és ha érdemes, akkor belevágni a boltba. De, persze ez csak az én véleményem. Bízom benne, hogy nem bántottalak meg az őszinteségemmel.

  VálaszTörlés
 5. Nem vagyok ám az a megbántódós fajta! :o) Csak az őszinteség tud előre vinni!!! A türelmetlenségem nehéz legyőzni... :o), de dolgozom rajta!

  VálaszTörlés
 6. A lelkesedésed olyan jó:))
  De ha belevágsz ne csak 1-2 hónapot adj neki. Egy üzletet meg kell, hogy szokjanak. Fel kell építeni a vevőkört akik majd hozzák az újabb és újabb vásárlókat.
  Én ha belevágnék, már most elkezdeném reklámozni szórólapokkal, hirdetésekkel. Fontos, hogy tudják, a bolt hamarosan megnyílik és csak és kizárólag kézzel készült csodák lesznek ott találhatók.
  Sok-sok türelem kell hozzá mint a gyerekneveléshez:))
  Viszont nincs is annál szebb, mint amikor az ember az álmait valósítja meg és sikerül abból megélnie.
  Sok sikert kívánok neked és igérem ha megnyitod a boltod én pedig arra járok biztos bemegyek hozzád:)) Talán addigra meggyőzöm a párom, hogy milyen nagy szükségem van egy csodás baglyos párnára:))

  VálaszTörlés
 7. Hasonló helyzetben vagyok én is, pár hónap múlva oviba megy a kislányom és megyek vissza dolgozni.
  Nagyon megszerettem én is a varrást és tele vagyok ötletekkel és lelkesedéssel, de csak hobbi szinten.
  Annyi más dolgot is szeretnék csinálni és a gyerekek is teljes embert igényelnek.
  Viszont a te nagy lelkesedésedet látva, csak bíztatni tudlak. Próbáld meg!
  Nagyon drukkolok!
  Persze függ olyan dolgoktól is, hogy ha mégsem jön össze, később lesz-e még állásod ,el tudsz-e könnyen helyezkedni a szakmádban stb.
  Ha valaki nagyon akar valamit, az sikerülni fog, és te nagyon akarod!!!!

  VálaszTörlés
 8. Boltot nyitni mindig jó,izgalmas és tele van buktatókkal,DE!Ha úgy érzed ez életed álma,akkor mindenképp vágj bele,hiszen ha meg sem próbálod,akkor sosem tudod meg milyen lett volna,nemigaz?;-)
  Sok szerencsét kívánok és teljen benne nagyon sok örömöd azaz:VÁGJ BELE!
  Emőke

  VálaszTörlés