Translate

2010. szeptember 3., péntek

Második

Ezt a blogot ugyebár, varrományaimnak és egyéb alkotásaimnak szánom. Tudom nem vagyok ebben az első és nem is én leszek az utolsó, még szerencse, hogy nem ez a célom! :o) Sokkal inkább a dokumentálás, tervezés. Nagyon tetszenek a hasonló blogok, jó hangulatúak, energikusak, inspirálóak. Talán én is inspirálok majd valakit.

Ebből a munkából jó élni! Úgy értem valódi örömből születik a bevétel,... ha van :oD. Jó érzés ha valakinek a munkám, a világom megtetszik és azt mondja: hé, ez kell nekem! Bár nagyon nehéz egyedit alkotni, sőt, talán nem is lehet... és talán nem is kell. Rengeteg technika van az önmegvalósítás terén, még akkor is ha a kézműves iparra gondolok. Mindenki máshogy kombinálja a technikákat és még ha szerkezetileg ugyanazt is gyárt, az akkor sem lehet ugyanaz... persze nem mondom, hogy tök jó érzés viszontlátni az ötletem, de mindenképpen tanító! Főleg ha a magaménál jobban tetszik! :o)

Majd látni fogjátok, hogy vannak ilyenjeim: ... :o) :oD ...

Elég jellemzőek rám ezek a jelek! :oD Na tessék!

Alapvetően patchwork munkákkal szeretném kezdeni a kutatást és a gyűjtögetést, mert a fejembe vettem, hogy gyönyörűeket fogok varrni e technikával.
Előtte még néhány szó és kép, eddigi munkáimról.

Kezdeném az új őrülettel. Meggy mag mánia!
A közeli falucskából szereztük be az alapanyagot, nagyon kedves ismerőseinktől. Házilag tisztítottuk és most már több termék is elkészült, sőt kettő már gazdára is talált!
Épp az imént fejeztem be a vese és derékmelegítő övet, amit rendelésre gyártottam, ezért erről még nincs kép de íme a többiek. Mindet magam terveztem, saját minta alapján. Első darabok, folyamatos fejlesztés alatt állnak, ezért két egyforma ritkán készül.


Szív alakú, hűtő fűtő párnák. Menstruációs panaszok enyhítésére, szoptató édesanyáknak becsomósodott mellek kezelésére. Melegíthető, fűtőtesten, mikróban, és sütőben. Hűtőben pár perc alatt ideális hőmérsékletűre hűl és a hőt illetve hideget lassan és egyenletesen adja le. A hűtő funkció, használható, duzzanatok enyhítésére, szem maszkban a fáradt szemek pihentetésére, kisebb párnába varrva, gyermekek lázcsillapítására.


Alvásra is alkalmas, mert:
A meggy maggal töltött párnák kiválóan formázhatók, ennek köszönhetően könnyen és tartósan támasztják alá a nyakat. A nyaki izmoknak pihentséget, használójuknak pedig hatékony alvást biztosítanak. A meggymaggal töltött párna jól szellőzik, így nyugtató hatással bír. Allergiásoknak rendkívül ajánlott.
Különlegességük, hogy nem natur kivitelben készültek. Romantikát és egy csipet folt technikát csempésztem a műfajba.
Aztán készült még, az imént is említett szem-párna, és nyak párna. A jellemzők itt is ugyanazok.

Mára talán ennyi elég. Bár a fantáziám nagyon piszkálja a következő téma, ami szintén az újrafelhasználás jegyében foglalkoztat.
Ez a másik jellemző dolog rám nézve: szeretem óvni a környezetemet. Nem szeretem a haszontalan dolgokat. Igyekszem úgy alkotni, hogy azzal ne halmozzam a már amúgy is tucatárukat. Legjobb valamiből, más valamit alkotni... imádom ha végre lesz egy kis hely a fiókjaimban és zsákjaimban, mert épp felhasználtam valamelyik rég őrzött kincsemet, hogy helyébe új szerzemény kerülhessen! :o) Ördögi kör...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése